Szúnyog és levendula

posted in: Blog | 0

A szúnyog és a levendula kapcsolata

Aromaterápiás elméleti ismereteimből már régóta tudom, hogy a levendula olaja jó lehet a szúnyogcsípésre is. Vagyis ha megcsípett ez a drága kis állat akkor a levendula olaj csillapítja a viszketést illetve csökkenti az esetleges duzzanatot (ha időben kened be akkor fel sem duzzad).

Azonban teljes bizonyosságot a gyakorlatban ma éjszaka szerezhettem erről. Történt ugyanis, hogy úgy 00.30 kor arra ébredtem, hogy csillapíthatatlanul viszket a bokámon, sőt, hogy még kellemesebb legyen az érzés a bokacsontom mellett lévő szúnyogcsípés, amit az esti öntözésnél gyűjtöttem be. Elkezdtem hát vakarni félálomban, úgy félórát azzal töltöttem, hogy vakaróztam, mint egy bolhás kutya. Majd feldagadt és úgy fájt ez a testrészem, hogy már hozzá sem tudtam érni, de még mindig esze-veszettül viszketett.

Ekkor jött a megvilágosodás és szépen lekocogtam a nappaliba, ahol is magamhoz vettem a levendula olajamat, gyorsan bekentem vele a lábamat és láss csodát viszketés, fájdalom mind egy szálig huss, tovaszállt. Szépen aludtam tovább reggelig.

Azt hiszem ezentúl az éjjeli szekrényen tartom majd a kedvenc Dörgicsei Bio levendula olajomat.

Ugye tudod, hogy csak tiszta forrásból beszerzett illóolajnak van terápiás hatása. Használj Dörgicsei Bio levendula olajat, Maminti Levendula ajánlásával!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük