Barion Pixel

Általános szerződési feltételek

Általános Szerződési Feltételek

1. Társaság adatai
2. Alapvető rendelkezések
3. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre, kosár összeállítása
4. A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai, ára
5. A regisztráció
6. A megrendelés leadása, átvétel és szállítás, fizetési lehetőségek
7. Vételár és fizetési feltételek
8. Elállás joga
9. Vegyes rendelkezések
10. Panaszkezelés rendje
11. Szerzői jogok
12. Adatvédelem
13. Vevői tájékoztatás

Jelen dokumentum nem minősül írásbeli szerződésnek, magyar nyelven íródik, magatartási kódexre nem utal. A webshop működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk.

Jelen ÁSZF hatálya a Maminti weblapján (https://www.maminti.hu) történő jogviszonyokra terjed ki. Jelen ÁSZF folyamatosan elérhető a következő weboldalról: https://www.maminti.hu

1. Társaság adatai:

A Szolgáltató neve: Kurucz-Ujvári Viktória őstermelő
A Szolgáltató  székhelye: 2111 Szada Várdombi u. 37.
A Szolgáltató elérhetősége, az igénybe vevőkkel való kapcsolattartásra szolgáló, rendszeresen használt
elektronikus levelezési címe: mamintilevendula@gmail.com
Cégjegyzékszáma:   4311643 (őstermelői szám)
Adószáma:  55387031-1-33
Bankszámla szám: Kurucz-Ujvári Viktória OTP Bank Nyrt. 11773195-06166270
A szerződés nyelve: magyar
A tárhely-Társaság: Tárhelypark  info@tarhelypark.hu


2. Alapvető rendelkezések:

2.1. A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre, valamint jelen ÁSZF értelmezésére a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény („Ptk.”) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. (Elker. tv.) törvény vonatkozó rendelkezéseire. A vonatkozó jogszabályok kötelező rendelkezései a felekre külön kikötés nélkül is irányadók.

2.2. A jelen ÁSZF 2021. április 1. napjától hatályos és visszavonásig hatályban marad. A Társaság jogosult egyoldalúan módosítani a ÁSZF-t. A módosításokat a Társaság azok hatályba lépése előtt 11 (tizenegy) nappal a weboldalakon közzéteszi. Megrendelők a weboldalak használatával elfogadják, hogy rájuk nézve a weboldalak használatával kapcsolatos valamennyi szabályozás automatikusan érvényes.

2.3. Megrendelő, amennyiben belép a Társaság által üzemeltetett webshop weboldalra, vagy annak tartalmát bármilyen módon olvassa – akkor is, ha nem regisztrált Megrendelője a webshopnak, a ÁSZFban foglaltakat magára nézve kötelezőnek ismeri el. Amennyiben a Megrendelő nem fogadja el a feltételeket, nem jogosult a webshop tartalmának megtekintésére.

2.4. Társaság fenntart magának minden jogot a webshop weboldal, annak bármely részlete és az azon megjelenő tartalmak, valamint a weboldal terjesztésének tekintetében. Tilos a weboldalon és a webshopon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Társaság írásos hozzájárulása nélkül.

3. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre, kosár összeállítása

3.1. A megjelenített termékek kizárólag online rendelhetők meg. A termékekre vonatkozóan megjelenített árak forintban értendők, és bruttó árak, de nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

3.2. A webshopban a Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót jelenít meg. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, illusztrációként szerepelhetnek.

3.3. Amennyiben akciós ár kerül bevezetésre, Szolgáltató teljes körűen tájékoztatja Megrendelőket az akcióról és annak pontos időtartamáról.

3.4. Házhoz szállítás esetén Magyarország településeire a Foxpost futárszolgálattal szállítjuk a megrendelt termékeket vagy Foxpost csomagautomatában történő átvétel lehetséges. Áruházunkban megközelítőleg 60 termék található, a választék folyamatosan változik, új termékek kerülnek fel és egyes termékek megszűnnek. A termékek kategóriákra vannak osztva, ezeken belül további alkategóriákra és termékcsoportokra tagolódhatnak. Egy keresett termék megtalálására használhatja a keresés funkciót.

Keresés: a menü sorban megtalálhatók a fő kategóriák, erre történő kattintással megtekinthető minden, a kategóriában kínált termék.


4. A szerződés tárgyának lényeges tulajdonságai, ára

4.1. A megvásárolni kívánt termék főbb jellemzőit az adott termék melletti ismertető tartalmazza. Az ismertető leírás téves értelmezéséből eredő károkért felelősséget nem vállalunk.

4.2. A termékekre a weboldalon feltüntetett árak vonatkoznak. A megrendelés leadása után a rendszer egy automatikus visszaigazoló e-mailt küld, az abban szereplő árakra Társaságunk árgaranciát vállal, azaz a megrendelt termékekről, függetlenül a megrendelés leadása után történő árváltozásoktól, a visszaigazolásban szereplő árakon fogjuk kiállítani a számlát.

5. A regisztráció

Az áruházunkban történő vásárláshoz nem feltétel, de ajánlott regisztrálni, a regisztráció előnye, hogy nem kell minden egyes vásárlásnál újra és újra megadni az adatokat. Ha regisztrálni szeretne, akkor a [Belépés/Regisztráció/Fiók] menüpontra kattintva meg kell adnia személyes adatait: nevét, e-mail címét, telefonszámát, és a jelszavát. Egy e-mail címhez csak egy regisztráció végezhető el. A regisztráció elküldésekor rendszerünk a megadott email címre egy hitelesítő levelet küld, amelyben a regisztráció érvényesítését tartalmazó információkat kap. Erre azért van szükség, hogy elkerüljük a téves regisztrálásokat. Az érvényesítésre 7 nap áll rendelkezésére. Ha a regisztrációját megfelelően érvényesítette az e-mailben lévő link követésével, akkor ezután már bármikor lehetősége van rendelést leadni áruházunkban.

Ha már regisztrált vásárlónk,  akkor vásárlás előtt, mezőkbe beírva e-mail címét és jelszavát, majd a [Bejelentkezés] gombra kattintva tud bejelentkezni. Ha elfelejtette a jelszavát, akkor nyomja meg az [Elfelejtette jelszavát?] gombot, ezután írja be a regisztrációkor megadott email címét és a rendszer a regisztrált e-mail címre elküldi Önnek a jelszót.

6. A Megrendelés leadása, átvétel és szállítás, fizetési lehetőségek

A megrendeléshez a „Kosárba” funkción keresztül juthat el, a kosár megtekintése menüpontnál találja a [Tovább a megrendeléshez] gombot, melyet megnyomva választhat a regisztrálás, illetve regisztrált vásárlóként a bejelentkezés között.

A regisztráció vagy a belépés után a megrendelés feladása 5 szakaszból áll:

1. szakasz: Belépés / regisztráció

2. szakasz: Számlázási és szállítási címek megadása, kiválasztása

3. szakasz: Szállítási mód választása (házhoz szállítás Foxposttal / Csomagautomtába Foxposttal/ helyszíni átvétel Szadán)

4. szakasz: Fizetés módjának kiválasztása, kuponkód beírásának lehetősége, szerződési feltételek, adatvédelmi tájékoztató elfogadása.

5. szakasz: Szöveges értesítés a megrendelés sikerességéről.

Az egyes szakaszok között vissza is léphet a számozott szakaszra kattintva, illetve bármikor megszakíthatja a megrendelés feladását. Sikeres rendelés után a rendszer automatikus visszaigazoló e-mail-t küld Önnek a regisztrációnál megadott email címére. A megrendelés leadása és annak visszaigazolása a szállítási szerződés létrejöttét jelenti a megrendelő és a Szolgáltató között.

Elküldött és visszaigazolt megrendelés lemondása, módosítása: Az elküldött és visszaigazolt megrendelések lemondására a kiszállítást legalább 2 nappal megelőzően az mamintilevendula@gmail.com   címre küldött e-mailben van lehetőség, a megrendelő pontos adatainak megadásával.

Figyelem! 
Környezetünk védelme érdekében  webshopunk a számlákat elektronikus úton bocsájtja Vásárlóik rendelkezésére. Elektronikus számláinkat e-mail-ben küldjük.

A webshopon keresztül leadott megrendelés fizetési kötelezettséget von maga után!

7. Rendelések teljesítése:

Házhoz szállítás: Budapestre és Magyarország meghatározott településeire a Foxpost futárszolgálattal szállítjuk a megrendelt termékeket. A teljesítés ideje általában a megrendeléstől számított 3-5 munkanap, ami a rendelkezésre álló készlet függvényében változhat. A kiszállítás időpontjáról e-mail-ben küldünk tájékoztatást.

Csomagautomata: Lehetőséget biztosítunk Foxpost csomagautomatában történő áruátvételre, így az rugalmassá válik. Az átvételről a Foxpost küld értesítést a rendelés során kötelezően megadott telefonszámra. Átvételre általában 2-3 nap áll rendelkezésre.
Utánvétes vásárlás esetén lehetőség van az automatánál fizetésre.

Személyes átvétel esetén a megrendeléstől számított 2-3 munkanapon belül e-mailben küldünk tájékoztatást az átvétel időpontjáról.

Valamennyi átvételi mód esetén mindent elkövetünk a lehető leggyorsabb kiszolgálásért, általunk elháríthatatlan, külső okokból következhet csak be csúszás a fenti jellemző határidőkhöz képest.

Szállítási díjak

Fizetési módFoxpost csomagautomataFoxpost kiszállítás
Előzetes átutalás1.500 Ft3.600 Ft
Bankkártyás fizetés1.500 Ft3.600 Ft

Csomagolási díjat nem számítunk fel.

Vételár és fizetési feltételek
A weboldalon található termék mellett feltüntetett ár bruttó ár, a termékek értékesítése alanyi adómentesség jogcímen teljesül.

Fizetési lehetőségek:

Személyes átvétel esetén: készpénzben átvételkor, közvetlenül bankszámlára utalással vagy bankkártyával biztonságos Barion rendszeren keresztül.

Utánvét esetén: Házhozszállítással a futárnak készpénzben vagy bankkártyával, Foxpost csomagautomatánál bankkártyával.

Barion bankkártyás fizetés:
Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013.

8. Elállás joga

A gyorsan romló termékek esetén a vásárlási szerződéstől mindkét fél csak vis major (pl. elemi csapás, sztrájk, terror cselekmény, háborús helyzet) esetén állhat el.

Internetes kereskedelemben előfordulhat, hogy a Megrendelő a termékleírás és a fénykép alapján másmilyennek képzeli a terméket, mint amilyen valójában. Ezért – a gyorsan romló termékek kivételével – a megrendelő a 45/2014. (II. 26.) Kormányrendelet alapján a szerződéstől tizennégy napon belül indokolás nélkül elállhat a 20. §-ban foglaltak szerint. A Megrendelő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor az árut átvette. A Szolgáltató a Megrendelő által arra a termékre kifizetett összeget az elállást követő nyolc napon belül visszatéríti, a megrendelő által megküldött bankszámlaszámra,  amennyiben a vevő megrendelt áru visszaküldte.  

A Megrendelő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerülő költségeket. A Megrendelőt ezen felül egyéb költség nem terheli. A termék visszavétele csak eredeti csomagolásában történik meg.

9. Vegyes Rendelkezések

Ha a jelen ÁSZF bármely része érvénytelenné, jogtalanná vagy érvényesíthetetlenné válik, az a fennmaradó részek érvényességét, jogszerűségét és érvényesíthetőségét nem érinti.

Amennyiben Szolgáltató a ÁSZF alapján megillető jogát nem gyakorolja, a joggyakorlás elmulasztása nem tekinthető az adott jogról való lemondásnak. Bármilyen jogról történő lemondás csak az erre vonatkozó kifejezett írásbeli nyilatkozat esetén érvényes. Az, hogy a Társaság egy alkalommal nem ragaszkodik szigorúan az ÁSZF valamely lényegi feltételéhez vagy kikötéséhez, nem jelenti azt, hogy lemond arról, hogy a későbbiekben ragaszkodjon az adott feltétel vagy kikötés szigorú betartásához.

A webshopon keresztül történő vásárlás feltételezi a Megrendelő részéről az internet lehetőségeinek, korlátainak ismeretét és elfogadását. A Megrendelő tudomásul veszi, hogy a böngészéssel és a vásárlással kapcsolatos esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie, illetőleg magának kell gondoskodni a számítógépe biztonságos használatáról és az azon tárolt adatok védelméről.

A Társaság nem felel a vis maiorból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért, ideértve, de nem kizárólagosan
a weboldal használatából, vagy üzemzavarából,
az adatok bárki által történő megváltoztatásából,
az információtovábbítási késedelemből adódó, vírusok okozta szoftverhibából, internetes hálózat hibájából, egyéb technikai jellegű hibából eredő vonal, vagy rendszerhibából adódó károkért.
A Szolgáltatót semmilyen felelősség nem terheli, amennyiben a szállítási késedelem, illetve egyéb probléma vagy hiba a Megrendelő által pontatlanul és/vagy hibásan megadott adatok miatt következik be.

A Társaság minden felelősséget kizár a honlap használói által tanúsított magatartásokért.

Társaság és Megrendelő vitás ügyeiket békés úton próbálják rendezni.

10. Panaszkezelés rendje

Áruházunk célja, hogy valamennyi megrendelést megfelelő minőségben, a megrendelő teljes megelégedettsége mellett teljesítsen. Amennyiben a Megrendelőnek mégis valamilyen panasza van a szerződéssel vagy annak teljesítésével kapcsolatban, úgy panaszát a fenti e-mail címen, vagy levél útján is közölheti.

A szóbeli panaszt azonnal megvizsgáljuk, és szükség szerint orvosoljuk. Ha a Megrendelő a panasz kezelésével nem ért egyet, a Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, és annak egy másolati példányát átadja a Megrendelőnek. Ha a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a Szolgáltató a panaszról jegyzőkönyvet vesz fel, s annak egy másolati példányát átadja a Megrendelőnek.

A panaszt a Megrendelő az mamintilevendula@gmail.com e-mail címen, illetve a 2111 Szada Várdombi u. 37 . postacímre megküldött postai levélküldemény formájában közölheti. A Szállító a vevői panaszt 30 napon belül megvizsgálja és annak eredményéről, valamint a jogorvoslati lehetőségekről írásban tájékoztatja a Vevőt. A válasz másolati példányát 3 évig megőrzi, s azt az ellenőrző hatóságoknak kérésükre bemutatja.


11.Szerzői jogok

Miután a https://www.maminti.hu mint weboldal szerzői jogi műnek minősül, tilos a https://www.maminti.hu weboldalon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése (többszörözése), újra nyilvánossághoz történő közvetítése, más módon való felhasználása, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Társaság írásos hozzájárulása nélkül.

A https://www.maminti.hu weboldalról és annak adatbázisából bármilyen anyagot átvenni írásos hozzájárulás esetén is csak az adott weboldalra való hivatkozással lehet.

A Társaság fenntartja minden jogát szolgáltatásának valamennyi elemére, a domain-neveire, az azokkal képzett másodlagos domain nevekre, valamint az internetes reklámfelületeire.

Tilos a weboldal tartalmának, illetve egyes részeinek adaptációja vagy visszafejtése; a Megrendelői azonosítók és jelszavak tisztességtelen módon történő létesítése; bármely olyan alkalmazás használata, amellyel a weboldal vagy annak bármely része módosítható vagy indexelhető.

12. Adatvédelem

A weboldal adatkezelési tájékoztatója elérhető a következő oldalon:

Adatvédelmi szabályzat

13. Vevői tájékoztatás
Az általános szerződési feltételek a megrendelések fogadását igazoló válasz levél mellékleteként kiküldésre kerülnek.